Remonttipalvelu
sinua varten

Ota yhteyttä:

Miten kilpailutat remontin oikein?

// Seppo

Valinnanvaikeus

Remontin kilpailuttaminen voi olla haastavaa, sillä eri urakoitsijoiden tarjoukset eivät ole aina vertailukelpoisia. Remontin hinta riippuu monista tekijöistä, kuten työn laajuudesta, materiaalien valinnasta, työn laadusta ja urakoitsijan kokemuksesta. Siksi on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat, kun kilpailutat remonttia.

Sähkö- ja putkityöt

Nämä ovat usein remontin kalleimpia ja vaativimpia osia, joten niiden suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Sähkö- ja putkityöt vaativat ammattitaitoista ja luvanvaraista tekijää, joka noudattaa voimassa olevia määräyksiä ja standardeja. Sähkö- ja putkityöt ovat myös turvallisuuskriittisiä, joten niiden laadusta ei kannata tinkiä. Kun pyydät tarjouksia sähkö- ja putkitöistä, varmista, että urakoitsija on rekisteröitynyt Tukesin sähkö- ja/tai vesihuoltolaitteistojen urakoitsijarekisteriin. Pyydä myös referenssejä aiemmista vastaavista töistä ja tarkista urakoitsijan luotettavuus esimerkiksi Luotettava Kumppani -palvelusta. Vertaa tarjouksia paitsi hinnan, myös työn sisällön, aikataulun, takuun ja sopimusehtojen perusteella. Jos mahdollista, pyydä tarjous koko urakasta, ei pelkästä tuntihinnasta. Tällöin tiedät etukäteen remontin kokonaiskustannukset ja vältät yllättävät lisälaskut.

Kirvesmiehen työt

Nämä ovat remontin toinen suuri kustannuserä, joka kattaa esimerkiksi seinien, lattioiden, kattojen ja kalusteiden rakentamisen tai purkamisen. Kirvesmiehen työt vaativat myös ammattitaitoa ja kokemusta, jotta lopputulos on kestävä ja esteettinen. Pyydä myös referenssejä aiemmista vastaavista töistä ja tarkista urakoitsijan luotettavuus esimerkiksi Luotettava Kumppani -palvelusta. Vertaa tarjouksia paitsi hinnan, myös työn sisällön, aikataulun, takuun ja sopimusehtojen perusteella. Älä tyydy pelkkään tuntihintaan, sillä se ei kerro mitään työn tehokkuudesta tai laadusta. Pyydä mieluummin tarjous koko urakasta tai osaurakasta, jossa on määritelty työn vaiheet ja niiden hinta-arviot. Näin voit seurata remontin etenemistä ja budjettia paremmin. Lisäksi remontin kilpailuttamisessa kannattaa huomioida seuraavat asiat.

Selkeät suunnitelmat

Mitä tarkemmin määrittelet remontin tavoitteet, laajuuden ja materiaalit, sitä helpompi sinun on saada vertailukelpoisia tarjouksia eri urakoitsijoilta. Selkeät suunnitelmat auttavat myös urakoitsijoita arvioimaan työn vaativuutta ja hintaa oikein. Jos mahdollista, hanki remontille ammattimainen suunnittelija, joka osaa ottaa huomioon rakenteiden, sähkön, putkien ja ilmanvaihdon vaatimukset. Jos et käytä suunnittelijaa, tee ainakin selkeät piirustukset ja kuvat remontista, joissa näkyy pohjapiirros, seinät ja materiaalit. Lähetä nämä urakoitsijoille, kun pyydät tarjouksia. Näin saat todennäköisemmin tarjouksen koko urakasta, ei pelkästä tuntihinnasta.

Useat tarjoukset

Pyydä tarjouksia vähintään kolmelta eri urakoitsijalta, jotta voit vertailla niitä keskenään. Älä valitse urakoitsijaa pelkän hinnan perusteella, vaan ota huomioon myös työn laatu, aikataulu, takuu ja sopimusehdot. Tarkista myös urakoitsijan maine ja referenssit ennen sopimuksen tekemistä. Jos tarjouksissa on suuria eroja, selvitä mistä ne johtuvat. Jos joku tarjous on epärealistisen halpa, se voi olla merkki siitä, että urakoitsija ei ole luotettava tai että hän ei ymmärrä työn vaativuutta.

Kirjallinen sopimus

Tee aina kirjallinen sopimus remontista, jossa on sovittu kaikki oleelliset asiat, kuten työn sisältö, hinta, maksuaikataulu, aikataulu, takuu ja reklamaatiomenettely. Sopimuksen tulisi olla Rakennustietosäätiö RTS:n hyväksymän mallin mukainen. Sopimuksen tekeminen suojaa sekä sinua että urakoitsijaa mahdollisilta riidoilta ja väärinkäsityksiltä. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen pidä yhteyttä urakoitsijaan ja seuraa remontin etenemistä. Jos remontissa ilmenee ongelmia tai muutoksia, sovi niistä kirjallisesti urakoitsijan kanssa. Remontin kilpailuttaminen on tärkeä osa remonttiprosessia, joka vaatii huolellisuutta ja vertailukykyä. Kun noudatat näitä vinkkejä, voit löytää remontillesi sopivan ja luotettavan urakoitsijan, joka tekee työn laadukkaasti ja kohtuulliseen hintaan.

Muistilappu

Kilpailutuksen lunttilappu

Tässä luntti lappu remonttien kilpailutukseen. Tämän avulla et unohda mitään tärkeää, joten onnistut ja säästät rahaa joka kerta.

Sähkö- ja putkityöt

  • Varmista, että urakoitsija on rekisteröitynyt Tukesin sähkö- ja/tai vesihuoltolaitteistojen urakoitsijarekisteriin.
  • Pyydä referenssejä ja tarkista luotettavuus Luotettava Kumppani -palvelusta.
  • Vertaa tarjouksia hinnan, työn sisällön, aikataulun, takuun ja sopimusehtojen perusteella.
  • Pyydä tarjous koko urakasta, ei pelkästä tuntihinnasta.

Kirvesmiehen työt

  • Pyydä referenssejä ja tarkista luotettavuus Luotettava Kumppani -palvelusta.
  • Vertaa tarjouksia hinnan, työn sisällön, aikataulun, takuun ja sopimusehtojen perusteella.
  • Pyydä tarjous koko urakasta tai osaurakasta, jossa on määritelty työn vaiheet ja niiden hinta-arviot.

Selkeät suunnitelmat

  • Määrittele remontin tavoitteet, laajuus ja materiaalit mahdollisimman tarkasti.
  • Hanki remontille ammattimainen suunnittelija tai tee selkeät piirustukset ja kuvat remontista.
  • Lähetä suunnitelmat urakoitsijoille, kun pyydät tarjouksia.

Useat tarjoukset

  • Pyydä tarjouksia vähintään kolmelta eri urakoitsijalta.
  • Älä valitse urakoitsijaa pelkän hinnan perusteella, vaan ota huomioon myös muut tekijät.
  • Selvitä tarjousten erojen syyt ja varo epärealistisen halpoja tarjouksia.

Kirjallinen sopimus

  • Tee kirjallinen sopimus remontista, joka on RTS:n mallisopimuksen mukainen.
  • Sovi kaikki oleelliset asiat, kuten työn sisältö, hinta, maksuaikataulu, aikataulu, takuu ja reklamaatiomenettely.
  • Pidä yhteyttä urakoitsijaan ja seuraa remontin etenemistä.
  • Sovi mahdollisista ongelmista tai muutoksista kirjallisesti urakoitsijan kanssa.

Tagit

kilpailutus, vinkit